Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

HOPE

Αυτό το έγραψε πριν χρόνια κάποιος στην άμμο σε μια παραλία. Το κύμα το έσβησε μονομιάς! Η παραλία υπάρχει και η άμμος εκεί είναι, ακόμα και ο άνθρωπος υπάρχει. Αν γυρίσει λοιπόν στην ίδια παραλία στην ίδια άμμο και γράψει τα ίδια λόγια και περιμένει πάλι ώσπου το κύμα να τα σβήσει θα είναι το ίδιο? Θα είναι κάτι λιγότερο κάτι περισσότερο θα αξίζει δεν θα αξίζει? Πολλές ερωτήσεις άπειρες απαντήσεις σε ένα ερώτημα πολύ επίκαιρο που ανέφερε και ο φίλος sarper στο blog του.(που πολύ μου αρέσει γιατί είναι τόσο αληθινό που καμιά φορά σε κάνει να απορείς)

Απάντηση δεν θα δώσω γιατί έτσι τελειώνουν τα καλά παραμύθια χωρίς απαντήσεις. Το μόνο που θα αναφέρω και το εννοώ είναι πως εγώ είμαι ευτυχισμένος από αυτό το παραμύθι γιατί υπάρχει ακόμα ο άνθρωπος υπάρχει η άμμος υπάρχει η παραλία το κύμα και ίσως το σε αγαπάω γραφτεί και ξανά σβήσει άπειρες φορές αλλά είναι το σε αγαπώ, μια τόσο όμορφη λέξη που αξίζει να την γράφεις ξανά και ξανά κι ας την παίρνουν τα κύματα…

17 σχόλια:

Livingathens είπε...

Σημείωση του συγγραφέα: δεν εστιάζω σε πρόσωπα και καταστάσεις όλα είναι συμβολικά σε αυτό το κείμενο και ο καθένας βρίσκει τα νοήματα που θέλει να βρει όπως και σε κάθε ιστορία.

The Blissiplinarian είπε...

Εχεις δίκιο.Τόσο όμορφη λέξη...Και αν πραγματικά αγαπάς δεν σε νοιάζει το κύμα..Οχι μόνο στην παραλία αλλά και στο ψηλότερο βουνό σκαρφαλώνεις για να το γράψεις.

Margo είπε...

hope!!!
αυτό είναι το νόημα..
πόσο την έχουμε ανάγκη!

Η κοπέλα του χαμένου ναυαγού είπε...

Την έχουμε τόσο ανάγκη αυτην την λέξη..Και είναι τοσο σπάνιο να είναι αληθινή οταν την ακούμε..

λού είπε...

νομιζω πως θα εχει μεγαλυτερη δυναμη σαν λεξη αν ειναι για τον ιδιο ανθρωπο το σαγαπω.Και σιγουρα θα σβηστει απο την αμμο. Αλλα τι τα θες,σημασια εχει να μη σβηνεται απο το χρονο.

Roadartist είπε...

To σ'αγαπώ, δινει δυναμη..
Κατι που ολοι μας εχουμε πολυ αναγκη. Και να ακουμε και να λεμε..

Thalia είπε...

πόσες φορές έχουμ εγράψει κάτι στην άμμο και έχει χαθεί? πόσες φορές έχουμε κάτσει για καφέ και μετά από 30 λεπτά κάθεται κάποιος άλλος στη θέση μας και είναι σαν να μην κάτσαμε ποτέ.
όπως λέει και η λου όλα πάνε και έρχονται σημασία έχει να μη σβήνεται από το χρόνο και εγώ θα πω από μέσα σου.

panos srpk είπε...

Δε θα αναφερθω τωρα στο οτι επελεξες να με συμπεριλαβεις στην αναρτηση σου, γιατι προεξεχουν αλλα θεματα.
Για να ξερεις, με τιμας! Αλλα στο θεμα μας τωρα:
Πραγματι πολυ ευστοχη η μεταφορα σου. Εγω βεβαια το πρωτο που σκεφτηκα ηταν τα χθεσινα επισοδεια γιατι οπως και η αμμος, ετσι και το κτηριο μενει και γραφει ιστορια αλλα με ενα κυμμα [ή μολοτωφ], μπορει να χαθουν τα παντα. Και να αλλαξει αρδην το σκηνικο.
Δεν ξερω αν ηθελες να αναφερθεις στα επισοδεια, παντως ακομα κι ετσι, θετεις ενα σοβαρο ερωτημα.
Οπως τα παντα μπορουν να αλλαξουν λογω μιας λεξης ειτε ειναι "σ'αγαπω" ειτε κατι αλλο...

panos srpk είπε...

Να θεσω κι ενα αλλο ερωτημα. Το να γραφεις τη λεξη "σ'αγαπω" στην παραλια ειναι πολυ ευκολο. Αλλα φευγει ευκολα. Αλλα το να την γραψεις στον κορμο ενος δεντροθ ειναι πολυ πιο δυσκολο. Οπως και δυσκολο να φυγει. Μηπως τελικα το πιο δυσκολο να ειπωθει ειναι πραγματι απ'τα βαθη μας και κραταει πολυ περισσοτερο?

Ανώνυμος είπε...

Είναι κακό οοοο στη άαααμο να χτίζεις παλάαατιααα, ο βοριάς θα τα κάνει συντρίμια...κομμάτια...Άρε Λευτεράκη με τις αναρτήσεις σου!!!Πάντως το σ¨αγαπώ είναι όμορφη φράση, ειδικά τώρα που το ακούμε από τα χείλη της Μυρτώς!!!Το λέει και στις κούκλες και στο μπαμπά της και σε μένα, έχουμε λιώσει εδω πέρα!!!Φιλιά! Βαρβάρα!

DinDinaki Koudounaki είπε...

θάλασσα καιχάλασα απέχουν 2 γράμματα και συχνά ένα κύμα... η φύση πάντως ''κράτα'' προσωπικό ''αρχείο΄΄ σε αλλαγές, ακόμα κι όταν εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε...ο άνθρωπος έχει βούληση, συνεπώς είναι υπεύθυνος για το δικό του ''αρχείο''...δεν ξέρω τι απο τα δυο σε παρηγορεί περισσότερο..
ευχαριστώ και γι αυτά που έγραψες στη δική μου ''άμμο''...να σαι σίγουρος, αυτά δε θα τα σβήσει κανένα ΄΄κύμα΄΄...καλώς σε βρήκα..

Livingathens είπε...

Αγάπη ελπίδα δύναμη όλα μαζί, όλα για έναν άνθρωπό, για πολλούς για καταστάσεις που ζούμε καθημερινά και μας άδειασαν! Όλοι μας έχουμε πολλά να πούμε για το σε αγαπώ ελπίζω να μην έχουμε πολλά να πούμε για το σε μισώ!!

Βαρβάρα: το σε αγαπώ της Μυρτώς είναι ίσως το καλύτερο και αυτό που σίγουρα δεν το σβήνουν τα κύματα!(τυχερή)

Θάλεια: πόσες φορές αλήθεια δεν κάτσαμε σε θέσεις και μετά άλλοι και άλλοι και … ποτέ όμως τίποτα από μέσα μας το να μοιράζεσαι είναι αποτέλεσμα της αγάπης!

Ντινάκι κουδουνάκι: εγώ θα ήθελα να χάλαγα την θάλασσα.. που σβήνει την άμμο :)

sarper: μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι 100 % παραγωγικός αυτό να το έχεις πάντα στο νου σου!

Roadartist : Το έχουμε ανάγκη αυτό είναι η μόνη αλήθεια και να το λέμε και να το ακούμε.

Λου: ναι αν ήταν για τον ίδιο άνθρωπο ίσως να είχε περισσότερη δύναμη και να γεννούσε περισσότερη ελπίδα όμως και απογοήτευση… ίσως

Κοπέλα του χαμένου ναυαγού: εμείς ξεκινάμε με την υπόθεση πως οι λέξεις που ακούμε πάντα είναι αληθινές και από εκεί κι ύστερα αν κάτι πάει στραβά τι να γίνει πήγε, ήταν να πάει. Δεν κάνει τα στραβά του κόσμου να μας γεμίσουν καχυποψία χάνουμε πολλά πράγματα όταν δεν εμπιστευόμαστε τον κόσμο γύρω μας περισσότερα από αυτά που χάνουμε με την αφέλεια να τους εμπιστευόμαστε όλους.

Margo: νομίζω πως η ελπίδα είναι το ζητούμενο στις μέρες μας σε όλους τους τομείς αλλά νομίζω πως δεν χάθηκε η ελπίδα ε?

Dreamer: και σε βουνά και σε λαγκάδια και να δεις που κάτι καλό θα βγει από αυτό σίγουρα.

k είπε...

το σ'αγαπώ πουλάει!!! καλησπέρα Λευτέρηηηη!

k είπε...

αααα! + αυτό!!!
http://www.youtube.com/watch?v=JErVP6xLZwg&feature=player_embedded#!

xi xi xi

Mairyliscious είπε...

yperoxo...........

jeune premier είπε...

φίλε,Λευτέρη χρησιμοποίησες μια λέξη που πολλοί την χρησιμοποιούν,ελάχιστοι την εννοούν σε όλο το μεγαλείο της,με όλες τις έννοιες...

Πάλι καλά που υπάρχουν blog σαν και το δικό σου....

ΥΓ Η φτώχεια θέλει καλοπέραση είναι το μόνο σίγουρο..αλλά και αυτή την καλοπέραση θέλουν να μας την αφαιρέσουν...

Livingathens είπε...

Kaya: Nat king Cole της εποχής μου!!

Mairyliscious: ευχαριστώ……..

Jeune_premier : δεν νομίζω πως σε ανθρώπους που γνωρίζουν να περνούν καλά (αλλά καλά στην ουσία του) τίθεται θέμα για το αν μπορεί κάποιος να τους το στερήσει αυτό! Αυτά που γράφεις εσύ ,δεν χρειάζονται χρήμα για να υλοποιηθούν τόσο όσο διάθεση!