Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

arrrgh monsters in fashion




Πως συνδέονται οι τάσεις της τέχνης στις μέρες μας? Ποια η ανάγκη του ανθρώπου να δημιουργεί περσόνες, χαρακτήρες, ανθρωποειδή? Ποιος ο ρόλος της μόδας σε όλο αυτό το παιχνίδι? Πολλά ερωτήματα που σίγουρα μας έχουν απασχολήσει όλους λίγο πολύ… Οι απαντήσεις είναι στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς στην έκθεση τέρατα στην μόδα. Μια χαρούμενη έκθεση με πολλά χρώματα σχέδια και με διάθεση για πολύ παιχνίδι. Η ομάδα «Άτοπος» έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά στο στήσιμο της έκθεσης, αλλά και στη σύλληψη της ιδέας αυτής.

Πέρα από τα πολλά, της μόδας τα καλά, που τα φωτογράφισαν και τα ανέφεραν κατά κόρων στα blogs τελευταία, εγώ θα σας πρότεινα να ρωτήσετε και να μάθετε για τις ιστορίες πίσω από τα εκθέματα, μερικές είναι φανταστικές! Επίσης να πάτε με παιδάκια μικρά (αν έχετε) να παίξουν και να μάθουν. Δεδομένου ότι είναι από τις λίγες εκθέσεις στην Αθήνα που έχει στηθεί και για παιδάκια (παιδική πορτούλα, παιδικές κούκλες και πολύ διάθεση για παιχνίδι από τους συντελεστές). Τα εκθέματα τα αγγίζουμε, κάποιες μπάλες τις κλοτσάμε, κάποιες μάσκες τις φοράμε κοκ. Στο τέλος φτιάχνεις και μάσκες και φεύγεις φορώντας τες!! (τύπου χειροτεχνεία νηπιαγωγείου)

Αυτά τα λίγα χαρούμενα και παιχνιδιάρικα.

Δεν θα είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά και ίσως να είχα άλλη εικόνα για αυτήν την έκθεση αν δεν είχα την τύχη (στην κυριολεξία) να ξεναγηθώ στον χώρο τις έκθεσης από τους ίδιους τους οργανωτές (Άτοπος), στην προγραμματισμένη ξενάγηση την Κυριακή το πρωί. Για αυτό και μια ακόμη φιλική συμβουλή, θα ήταν να φροντίσετε να «πέσετε» πάνω σε μία από αυτές τις προγραμματισμένες ξεναγήσεις. Το team αυτό αξίζει να το δείτε και να το ακούσετε!

2 σχόλια:

SILVIA είπε...

LOVE LOVE LOVE YOUR STYLE!!!!=D
GREAT BLOG =D
XXX

Livingathens είπε...

You are very nice! Thank you! I love your outfits!