Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΣΒΕΤΛΙΝ ΒΑΣΙΛΕΒ

Το Σάββατο ήταν ημέρα εκθέσεων .

Στο Ηρακλειδών εκτός από τον φοβερό degas είχε και μια έκθεση από την εικονογράφηση ενός πολύ γνωστού και αγαπημένου βιβλίου, του «Πίτερ Πάν». Τι φοβερός καλλιτέχνης τι τρομερή εικονογράφηση, το όνομα του είναι ΣΒΕΤΛΙΝ ΒΑΣΙΛΕΒ μένει μόνιμα στην Ελλάδα και αξίζει τον κόπο να πάτε να τον δείτε!!

Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από την αρχική σελίδα στο site του: νομίζω πως ταιριάζει με την μέρα..

http://www.svetlin.gr/

"Η βροχή νανούριζε τις στέγες των σπιτιών। Ψιλές σταγόνες έπεφταν πάνω στο τροχόσπιτο φτιάχνοντας μικρά ρυάκια। που κυλούσαν στο λασπωμένο χώμα. Τι ώρα ήταν; Δεν μπορούσα να υπολογίσω με ακρίβεια. Το πρωί είχε περάσει, το μεσημέρι περίμενε τη σειρά του, κι ωστόσο η καταχνιά εκεί έξω πιο πολύ θύμιζε νύχτα παρά το αντίθετο. Καθόμουν δίπλα στο τζάμι σφίγγοντας τα γόνατά μου στο στήθος σαν κουβάρι. Για μια στιγμή η βροχή σταμάτησε για να ξαναρχίσει σε λίγο πιο δυνατή. «Εκείνος», όρθιος μπροστά στον στενό, τρίφυλλο καθρέφτη, ταχτοποιούσε τα μικρά μπουκάλια με τις μπογιές και τις κρέμες. Κοίταξα το τριπλό είδωλο του προσώπου του. Παλιότερα ... "

Απόσπασμα από το "Τσίρκο"





4 σχόλια:

Foteini είπε...

Simfono!!! O Svetlin exei poles kales douleies! Exei parei kai polla brabeia an den kanw la8os!

Egw 8a phgaina shmera Ansel Adams alla ksenerwsa me th laspovroxh... Pos htan? Kane ena wraio post :)

Livingathens είπε...

Στον Ansel Adams να πάς ήταν φοβερά!! Τι να γράψω άλλο για τον Adams? Αν δεν πας να δεις δεν μπορείς να καταλάβεις και είναι και από αυτές τις περιπτώσεις που βάζεις φωτογραφίες από το net και χάνουν τόσο σε ποιότητα που είναι αμαρτία.
Απλά δύο σημεία για να προσέξεις το πρώτο είναι η φύση. Θεωρείται σημείο αναφοράς η αποτύπωση του Αμερικανικού φυσικού τοπίου πριν από την Ανθρώπινη παρέμβαση.
Δεύτερον προσπάθησε να πλησιάσεις αρκετά τις φωτογραφίες δεν θα δεις όχι κόκκο ούτε γρατζουνίτσες! Εκτός από αυθεντία στα θέματα τονισμού οι δικές του εμφανίσεις (σε σκοτεινό θάλαμο πάντα) είναι μοναδικές! Είναι σαν να κοιτάς από το παράθυρο! Μετά αν θες πήγαινε και από την έκθεση της lifo που είναι δίπλα θα καταλάβεις αμέσως την διαφορά θα νομίζεις πως όλες οι φωτογραφίες είναι θολές!! Βέβαια και καλά κατά το όσα δεν φτάνει η αλεπού αν ρωτήσεις θα σου πουν πως αυτό το αισθητικό αποτέλεσμα ήθελαν να πετύχουν, ο φουλ κόκκος και η θολάδα δεν είναι αισθητικό αποτέλεσμα ούτε μόδα. Αυτά σε ζάλισα συγνώμη καλημέρες!!!

Foteini είπε...

Kαλημέρα!!! Βγήκε ο ήλιος! Όλα συνηγορούν στο να κατέβω να δω την έκθεση :) Ακούγεται πολύ ωραία και ανυπομονώ να δω αυτό το εντυπωσιακό τοπίο που έχει αποτυπώσει με τόση ευκρίνεια ο Adams. Στη Lifo είχαν άλλο... θέμα, αν και κανονικά όποιο κι αν είναι το θέμα σου, οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν άψογη ποιότητα..
Αυτά! Φιλιά και καλημέρα ξανά!

varvara είπε...

Πάρα πολύ ωραίο Λευτέρη μπράβο, τίκρίμα που για μας, τα καλά είναι μακρυά!!!