Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Ansel Adams

Το έργο του τεχνικά αρτιότερου φωτογράφου τοπίων (και δημιουργού του Ζωνικού συστήματος) θα φιλοξενηθεί στο μουσείο Μπενάκη από την άλλη εβδομάδα, απλά αξίζει τον κόπο ο καθένας να περάσει να το δει. Μιλάμε για μία φοβερή δουλειά σε άσπρο μαύρο και για μια ξενάγηση στην φυσική ομορφιά της Αμερικής, από έναν άνθρωπο που αγαπούσε την φύση και την φωτογραφία. Η έκθεση στο μουσείο Μπενάκη αποτελείτε από 72 ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ εκτυπώσεις που ο ίδιος ο καλλιτέχνης επέλεξε κατά τα πέντε τελευταία χρόνια της ζωής του.

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω πως το μουσείο Μπενάκη στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών μουσείων την Παρασκευή και το Σάββατο είναι ανοιχτό για το κοινό μέχρι και τις 10 το βράδυ. Θα μπορούσατε λοιπόν να συνδυάσετε την βόλτα σας στην έκθεση με ένα ποτό μετά στο γειτονικό γκάζι ή φαγητό ή οτιδήποτε σας ευχαριστεί.

Θυμάμαι στο μουσείο του Van gogh στο Άμστερνταμ ,τις Παρασκευές μαζί με την παράταση του οραρίου, ερχόντουσαν και happenings όπως live από μουσικούς η και djs στο φουαγιέ του Μουσείου. Νομίζω πως με το νέο μουσείο της Ακρόπολης αρχίσαμε να παίρνουμε στροφές! Για να δούμε λοιπόν…

4 σχόλια:

Thalia είπε...

την περιμένω πως και πως αυτή την έκθεση!

Livingathens είπε...

kai egw!!

logia είπε...

οκ ελήφθη!
μια πρόταση αλλιώτικη από τις άλλες
αλλά μπορεί κανείς να πετύχει και συναυλία στον επάνω όροφο του μουσείου ή να πιεί το ποτάκι του ή τον καφέ του στο καφέ του μουσείου...
κι άμα λάχει, ψωνίζουμε κιόλας...

Livingathens είπε...

Logia: Μα δεν είναι όμως φοβερό! Να έκλεινε το μουσείο στις 11 ,όχι μόνο τον Αύγουστο με την πανσέληνο και να έπαιζαν όχι μόνο τα αναμενόμενα happenings, όπως οι παραστάσεις της ορχήστρας του δήμου Αθηναίων στο 10 υπόγειο του βυζαντινού μουσείου αλλά και ο the boy λόγου χάρη την ώρα που θα βλέπεις τα εκθέματα.. ε? νομίζω πως σε κάθε περίπτωση είμαστε σε πολύ καλό δρόμο (και άσχετο πάλι αλλά το βιβλιοπωλείο στο Μπενάκη στην Πειραιώς είναι άξιο προσοχής )